Мобільні групи у складі державних інспекторів ветеринарної медицини та співробітників ветеринарної міліції перевірили 335 українських підприємств, діяльність яких пов'язана з обігом тваринницької продукції.

У результаті цього було стягнуто штрафів майже на 30 тисяч гривень і вилучено 119 тонн небезпечної продукції.

З метою забезпечення контролю переміщення такої продукції співробітники ветеринарної міліції спільно з працівниками ДАІ перевірили 74 автотранспортних засоби при перевезенні тваринницької продукції.

У результаті були задокументовані 217 правопорушень, а у дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму 28,9 тисячі гривень. Також призупинено роботу 11 об'єктів і обмежений оборот 119 тонн продукції тваринного походження, безпечність та якість якої не підтверджені відповідними документами.

Нагадаємо, що раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що тримає під особистим контролем якість харчової продукції, у тому числі й м'ясної. За його словами, українці повинні споживати якісну та безпечну продукцію як вітчизняного виробництва, так і зарубіжного. Тому Міністерство ініціювало низку змін до законодавства, що стосуються якості та безпеки продукції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184