Проти екс-президента Єгипту Хосні Мубарака порушено нову кримінальну справу про корупцію.

Генеральний прокурор АРЄ Талаат Абдалла Ібрагім санкціонував сьогодні його затримання строком на 15 днів у зв'язку з розпочатим проти нього розслідуванням у справі про незаконне присвоєння державних коштів. Мова йде про розкрадання із держскарбниці понад 1,1 млрд єгипетських фунтів (близько 160 млн доларів США) протягом кількох останніх років його правління.

Між тим, Мубарак вже більше року перебуває у в'язниці Тора під Каїром, де він відбуває довічне ув'язнення у відповідності з винесеним йому в червні минулого року вироком у справі про загибель демонстрантів у дні революції 2011 року. Втім, цей вирок вже анульований Вищим апеляційним судом, а сама справа була направлена ​​ на перегляд, який почнеться 13 квітня, передає «ИТАР-ТАСС».

У зв'язку з задоволеною апеляцією Мубарак, який вже відсидів усі допущені терміни попереднього ув'язнення, повинен був до суду вийти на свободу, якби не нове розслідування.

Нагадаємо, повторний розгляд «справи століття», у якій головним обвинуваченим проходить екс-президент Єгипту Хосні Мубарак, розпочнеться 13 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215