Звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка підтверджує серйозність намірів української влади підписати восени цього року Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це сказав колишній президент Польщі, член спостережної місії Європарламенту Олександр Кваснєвський, слова якого наводить PAP.

«Думаю, що це помилування було однією із найважливіших тем наших переговорів і є свідченням того, що Україна серйозно думає про асоціацію з ЄС і дійсно восени хоче підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію», - сказав Кваснєвський.

Він зазначив, що задоволений звільненням Луценка, і додав, що це також є результатом роботи місії Європарламенту, повідомляє «УНІАН».

«Я задоволений, оскільки це успіх нашої місії, яку ми терпляче здійснюємо з Петом Коксом з травня минулого року. Ми здійснили більше десяти візитів в Україну, вели переговори з Президентом, прем'єр-міністром, опозицією», - сказав Кваснєвський.

За його словами, рішення Президента України Віктора Януковича про помилування Луценка підтвердило, що «наполеглива дипломатія, яку здійснює ЄС за допомогою місії, має сенс».

Кваснєвський додав, що звільнення Луценка усунуло одну із перешкод на шляху підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298