Державна пенітенціарна служба зазначає, що зношеність будівель і приміщень в'язниць, а також слідчих ізоляторів становить 60-70%. Про це сказав перший заступник голови Пенітенціарної служби Сергій Сидоренко в ефірі телеканалу «Перший національний» увечері 7 квітня.

«Що стосується зношеності, то її можна оцінити у відсотках - на 60-70%. Якщо Львівському слідчому ізолятору 400 років, то зрозуміло, яка там може бути зношеність», - розповів він.

Сидоренко зауважив, що виправні колонії та СІЗО будувалися під час СРСР і раніше казарменим методом.

За його словами, для реформування кримінально-виконавчої служби, у тому числі перебудови пенітенціарних установ, розроблена державна цільова програма, яка вже направлена ​​ на розгляд Кабінетом Міністрів, повідомляють «Українські новини».

Вона розрахована до 2017 року і передбачає фінансування у кілька мільярдів гривень.

Чиновник також говорить про брак робочих місць у колоніях.

«Сьогодні рівня виробництва та рівня організації підприємств, які існують, не вистачає, і він не може забезпечити на 100% роботою засуджених. Сьогодні тільки 40% працевлаштованих», - розповів він.

За словами Сидоренка, в основному ув’язнені займаються метало-та деревообробкою, сільгосппродукцією і швейним виробництвом.

Всього, за його даними, в пенітенціарних установах проводиться 2 тис. найменувань продукції.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід утримання під вартою, зменшилася на 12 тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239