Народні депутати України більшістю голосів можуть прийняти рішення щодо проведення засідання парламенту у будь-якому доступному приміщенні, якщо цього вимагає ситуація. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак в ефірі телеканалу «Інтер».

«Ми могли б проводити засідання навіть у Тернополі. Є вільний зал. Можна було б зібратися депутатам і вирішити: давайте зробимо виїзне засідання депутатів», - заявив Рибак.

Разом з тим він зазначив, що такі дії можна віднести до надзвичайної ситуації, повідомляє «РБК-Україна».

«Парламент заблокований. Парламент не виконує своїх функцій. І стаття 2 регламенту каже, що депутати конституційною більшістю 226 голосів можуть прийняти рішення про проведення засідання в будь-якому місці», - заявив спікер.

За його словами, непроста ситуація в країні вимагає того, щоб більшість об'єдналася, а не чекати, поки ситуація загостриться.

«Цього ніхто не дозволить, цього не повинно бути. Треба приймати рішення і вміти нести відповідальність», - підкреслив Рибак.

Нагадаємо, 4 квітня депутати від більшості провели своє засідання у будівлі комітетів ВР на вул.Банковій, оскільки представники опозиції заблокували трибуну парламенту.

Уряд вітає рішення парламентської більшості провести пленарне засідання Верховної Ради на Банковій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308