Як мінімум 71 чоловік загинув при обваленні багатоповерхової будівлі у розташованому поблизу Мумбаї місті Тхань в західноіндійському штаті Махараштра, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на телеканал NDTV.

Серед загиблих - 25 дітей. Число потерпілих оцінюється приблизно у 60. До роботи на місці обвалення підключилися бульдозери, хоча рятувальники не залишають надії виявити під завалами живих людей. Вранці у суботу з-під завалів витягли жінку, яка провела там 36 годин.

Інцидент стався ввечері у четвер. Недобудована семиповерхова будівля, у якій мешкали приблизно 35 родин, раптово обрушилася.


 
Правоохоронні органи порушили кримінальні справи за статтею «просте умисне вбивство» стосовно Саліла Джамадара і Халіла Джамадара, які без дозволу влади організували будівництво будівлі. Обидва перебувають у бігах разом з родинами, поліція веде розшук. Головний міністр штату Прітхвірадж Чаван наказав з'ясувати, чому незаконне будівництво не було вчасно припинене.

Пожежі та обвалення будівель в Індії стаються досить часто, оскільки нерідко великі будівлі зводяться без дозволів влади і без дотримання будь-яких заходів безпеки. Так, наприкінці лютого близько 20 людей загинули при пожежі у нелегальному ринковому комплексі в Калькутті, столиці штату Західна Бенгалія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

737