Затримані, які 5 квітня скоїли напад на заступника голови Апеляційного суду Львівської області Тадея Пайонкевича, виявилися членами злочинної групи «з ознаками організованості».

Про це повідомив начальник Головного управління МВС України у Львівській області генерал-майор міліції Олександр Рудяк.

«Затримано 7 членів злочинної групи з ознаками організованості, які скоювали грабежі та розбійні напади на території Львівської області з використанням пневматичної зброї і масок. Вжитими оперативно-слідчими заходами було розкрито напад на заступника голови Апеляційного суду Львівської області, вчинений членами злочинної групи, у них вилучено речові докази», - сказав Рудяк, повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що у зловмисників, яких підозрюють у скоєнні понад 10 розбійних нападів і пограбувань, було вилучено два пневматичних пістолети, електрошокери, кастети, пристрій для відстрілу гумовими кулями, маски для обличчя.

«Всі затримані – жителі Львівської області віком 20-30 років», - зазначив Рудяк.

Вживаються заходи з метою встановлення їхньої причетності до інших злочинів, скоєних на території області.

Разом з тим начальник обласної міліції відмовився коментувати, з яких мотивів членами ОЗУ було скоєно напад на посадову особу Апеляційного суду Львівської області, у якого вони відібрали тільки документи і 200 грн. Рудяк зазначив, що міліцією «проводяться слідчо-оперативні заходи, і надалі буде оприлюднена більш детальна інформація».

Нагадаємо, 5 квітня о 06:00 у Львові двоє невідомих скоїли напад на заступника голови Львівського апеляційного суду. Нападники завдали посадовій особі, яка стояла на зупинці громадського транспорту, тілесні ушкодження, а також заволоділи її мобільними телефонами і барсеткою, де були гроші і документи.

У той же день правоохоронці затримали зловмисників, які пограбували 59-річного суддю.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (пограбування).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469