Вуглегірська теплоелектростанція ВАТ «Центренерго» у Світлодарську Донецької області буде відновлена ​​ після пожежі. У цьому запевнив прем'єр-міністр України Микола Азаров, спілкуючись з користувачами Facebook.

«Я всім жителям Світлодарська дуже співчуваю. Ця станція - одна із небагатьох, яка була модернізована, і ми її обов'язково відновимо», - написав глава уряду.

Азаров також підкреслив, що причини події будуть встановлені.

«Перше - ми розберемося, чому це могло статися, і ті, хто за це повинен відповідати, будуть відповідати, друге – вживемо всіх заходів щодо відновлення станції і забезпечення роботою тих, хто на ній працював, і відновимо теплопостачання міста», - пообіцяв прем'єр-міністр.

Він нагадав, що відповідні рішення прийняті урядом, а також створена міжвідомча комісія для встановлення причин аварії, яку очолив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Як повідомляв ForUm, 29 березня, о 15:15 у Світлодарську на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння обладнання, яке перетирає вугілля у пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будинку на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Прокуратура відкрила провадження за фактом виникнення пожежі на Вуглегірській теплоелектростанції.

Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам провести оперативне розслідування обставин виникнення пожежі на Вуглегірській теплоелектростанції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344