Необхідна координація роботи між урядом, оперативним штабом, профільними відомствами, місцевими органами влади щодо можливого паводку існує. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров написав на своїй сторінці у Facebook.

Азаров нагадав, що побував з робочою поїздкою у Житомирській області, щоб «своїми очима побачити, яка реальна ситуація у населених пунктах, на наших річках, на полях, пов'язана з таненням снігу».

Крім того, він під час поїздки провів нараду з керівниками Житомирській та Рівненської областей з питань, пов'язаних, перш за все, з безпекою громадян у зв'язку з паводком, а також організацією весняно-польових робіт.

«Нарада показала, що відповідальні керівники володіють ситуацією, володіють необхідними ресурсами, моніторять постійно ситуацію і готові використовувати всі необхідні ресурси для запобігання та ліквідації, якщо необхідно, наслідків паводків. Існує необхідна координація роботи між урядом, штабом, місцевими органами влади та підрозділами міністерств і відомств, у тому числі ДержНС, Міноборони та іншими», - сказав Азаров.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

В Україні протягом доби спостерігалися випадки підтоплення територій 68 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268