Внаслідок опадів і сніготанення зафіксовано підйом ґрунтових вод і часткове затоплення територій, господарських та житлових будинків у 188 населених пунктах у Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у Києві.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, протягом доби для надання допомоги населенню щодо відкачування води на прибудинкових територіях залучалися 481 рятувальник і 152 од. насосного обладнання.


 
«За добу відкачано 76 тис. 567 куб. м води. Всього з 2 квітня відкачано 157 тис. 590 куб. м води», - уточнили у ДержНС.

За інформацією Гідрометцентру, 6 квітня відзначається подальше затоплення заплав та сільгоспугідь у басейнах річок Західного Бугу, Прип'яті, малих річках Київської області, місцями на лівих притоках Дністра.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

В Україні протягом доби спостерігалися випадки підтоплення територій 68 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та у Києві.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що ситуація з повінню повністю контролюється.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223