Підпорядковані Державній адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» залізниці перейшли на продаж іменних квитків.

Сьогодні, 6 квітня, набула чинності постанова Кабміну №160 від 6 березня, якою визначається, що посадка на потяги буде здійснюватися тільки при пред'явленні документів, які засвідчують особу пасажира.

Оформлення проїзних документів на поїздку буде здійснюватися з внесенням до проїзного документа прізвища та імені зі слів пасажира, який купує квиток і, при цьому буде дозволено допустити в них не більше трьох помилок.

Документ, що засвідчує особу, необхідно буде пред'являти тільки при посадці у поїзд.

Згідно з новими правилами, посадка в поїзд здійснюється за пред'явленням проїзного документа та документа, що посвідчує особу, зокрема: паспорта або тимчасового посвідчення громадянина України; посвідчення водія; паспорта громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичного паспорта України; службового паспорта України; посвідчення особи моряка, члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну; посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон; посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту; проїзного документа для виїзду за кордон особи, яка визнана біженцем, або особи, яка потребує додаткового захисту; довідки про звернення за захистом в Україні; посвідки на постійне або тимчасове проживання; картки мігранта; посвідчення або проїзного документа біженця, а також паспортного документа іноземця або особи без громадянства, повідомляють «Українські новини».

При цьому якщо скористатися проїзним документом буде необхідно іншій людині, просто переоформити його буде неможливо.

Потрібно спочатку здати старий квиток, а потім вже придбати новий на необхідне прізвище.

Порядок продажу проїзних документів, придбаних за пільговими цінами, залишається без змін: документ, що підтверджує право на пільговий проїзд, необхідно пред'являти як при покупці квитка, так і при посадці.

На поїзди приміського сполучення та регіональні потяги на проїзних документах (крім пільгових і безкоштовних) прізвище та ім'я особи не вказуються, і посадка здійснюється без пред'явлення документів, що засвідчують особу.

Посадка на придбані до 6 квітня квитки буде здійснюватися за старими правилами без пред'явлення документів, переоформляти яким-небудь чином квитки не потрібно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338