Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 29 березня по 5 квітня.

«Буде нормальна співпраця з опозицією – буде альтернатива, і ми її будемо бачити. Не буде альтернативи – буде болото», - Президент України Віктор Янукович запропонував уряду надавати слово опозиціонерам на засіданні Кабміну.

«Важливо, щоб кияни не обрали нового Леоніда Михайловича Черновецького», - прем'єр-міністр Микола Азаров про вибори мера Києва.

«Патрон у патроннику, а чи буде політичний постріл – залежить від того, як Руслан Кошулинський і його фракція поведуться на пленарному тижні», - регіонал Михайло Чечетов про збір підписів за відставку заступника голови Верховної Ради Руслан Кошулинський.

«Якщо ми зав’яжемо їх в один вузол, значить, ми лукавимо», - регіонал Олександр Єфремов про ідею одночасно позбавити недоторканності суддів і Президента.

«Я навіть там (у колонії) не сиджу у скляному акваріумі, я вільно переміщаюся, я вільно спілкуюся. Я не маніяк якийсь Брейвік, а якщо і маніяк, то політичний», - екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко про скляне огородження, за яким він перебував у залі судового засідання.

«Більшість не в силах більше терпіти дармоїдство безвідповідальної меншості. Ось чому ми зібралися і пішли», - нардеп від фракції ПР Олена Бондаренко про рішення більшості проводити пленарне засідання поза ВР.

«Якщо жити у сучасному світі і не жартувати, і не посміхатися, і не сміятися, це дуже важко у моєму розумінні, тому я жарт схвалюю і завжди підтримую», - регіонал Олександр Єфремов про гумор і жарти під час робочого процесу.

«Блокування – це один із виняткових методів, тактичний крок опозиції, цим зловживати не можна», - член фракції «УДАР» Валерій Карпунцов про те, що для блокування ВР потрібні серйозні приводи.

«Якщо комусь там дуже приспічило, вони мають право порушувати це питання, ставити його на голосування. Якщо у них є голоси – нема питань. Ми, якщо комусь потрібне шоу, цирк ,– ми в цьому не беремо участі», - регіонал Володимир Олійник про голосування за призначення київських виборів на 2 червня.

«Ви тягаєте, як собака фуфайку, цю проблему», - позафракційний народний депутат Володимир Литвин про неготовність як опозиції так і більшості призначити дату виборів у Києві.

«Опозиції так потрібні вибори, як попу гармонь», - регіонал Володимир Олійник про вибори у Києві.

«Я думаю, якщо вони будуть погано поводитися, то мама з татом повинні з ними поговорити після засідання Кабінету Міністрів. У першу чергу, батьки повинні пояснити своїм недбайливим дітям, як потрібно поводитися», - регіонал Олег Царьов про поведінку депутатів від «Свободи» на засіданні Кабміну.

«Байдужість неприпустима, невиконання заходів у будь-якому вигляді будемо карати. Ми не допустимо того, щоб будь-які рішення, які ми приймаємо в Організаційному комітеті, виконувалися з-під палиці», - Президент Віктор Янукович про підготовку до святкування 70-річчя визволення України від фашистських загарбників.

«Те, що відбувалося під Радою, ці сніжки, я не знаю, кого вони там травмували, але ось ці слова, які у спину жінкам кидали, насправді це хамство і неподобство», - нардеп від «Батьківщини» Андрій Сенченко про напад мітингувальників на депутатів.

«Це реакція натовпу на дії опозиції, яка дає всій країні приклад, що можна штовхатися, битися, і все зійде з рук», - регіонал Олександр Стоян про те, як мітингувальники закидали нардепів від ПР сніжками.

«Сьогодні Верховну Раду зробили цапами-відбувайлами, сьогодні ми винні в усьому. І люди сьогодні йдуть до Верховної Ради, тому що всі ці мітинги – вони проплачені, всі прекрасно про це знають», - регіонал Євген Балицький про мітинги під ВР.

«Підстав для цього немає, тому що уряд справляється з тими викликами, які є сьогодні. Може, не на п'ятірку, але на четвірку – це точно», - регіонал Інна Богословська про те, що підстав для відставки уряду немає.

«Вони просто забули про своїх головних «дітей» – виборців і відповідальність, в першу чергу, перед ними. У такому разі, поки «горе-батьки» не одумаються, про дітей дбають відповідальні батьки», - нардеп від фракції ПР Олена Бондаренко про те, що більшості набридло спостерігати за непрацюючою Радою.

«Від них можна чекати того, що регламентовано у чоловічих бійках, але не прописано у регламенті ВР. Ми очікували абсолютно різних провокацій», - регіонал Ельбрус Тедеєв про те, чому представників від опозиції не пустили в зал, де засідала більшість.

«Клоунада, організована двома угрупованнями олігархів і під біло-блакитними, і під помаранчевими прапорами зайвий раз підтверджує висновки нашої партії про те, що їх не можна обирати у парламент», - лідер фракції комуністів Петро Симоненко про заблоковану ВР.

«Люди не можуть перебувати в опозиції, яка свого часу брудними чоботищами топтала Прапор Великої Перемоги. Нормальні люди не можуть перебувати в одних лавах з тими, хто ображає євреїв, називаючи їх жидами», - регіонал Михайло Чечетов про депутатів, які виходять із опозиційних фракцій.

«Я їх доповісти не можу, тому що стоїть хор хлопчиків-дегенератів. Вони і не співають і працювати не дають», - регіонал Ярослав Сухий про те, що опозиціонери не дозволяють розглянути низку соціально-значущих законопроектів.

«На думку регіоналів, опозиція повинна втішитися – ось вам кісточка – всі проекти постанов від опозиції і всі її доповідачі», - нардеп від фракції «УДАР» Віктор Чумак про те, що на засідання ВР 5 квітня не винесли жодного законопроекту на економічну тематику.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

659