Прокуратура Яготинського району закінчила досудове розслідування у кримінальній справі стосовно чоловіка, який побив міліціонерів, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Він підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.342, ч.2 ст.345 КК України, тобто у чиненні опору співробітникові правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків і умисному заподіянні співробітнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час чергування співробітники дорожньої автоінспекції Яготинського райвідділу міліції зупинили автомобіль, яким керував обвинувачений.

Міліціонери, підійшовши до машини для перевірки документів, побачили, що водій перебуває у стані алкогольного сп'яніння.
Під час складання протоколу у міліцейському автомобілі, куди був запрошений водій, він почав бешкетувати. Зокрема, чоловік виламав ручку пасажирських дверцят і ногами вибив переднє лобове скло службового автомобіля.

На вимоги міліціонерів заспокоїтися водій не відреагував. Замість цього він кілька разів штовхнув одного міліціонера у живіт, потім з кулаками накинувся на іншого міліціонера, завдавши йому численні удари по обличчю. При цьому п'яний водій погрожував правоохоронцям фізичною розправою та звільненням їх з роботи. Одному із міліціонерів погрожував навіть спалити його будинок.

Обвинувальний акт спрямований до районного суду для розгляду по суті.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279