Міністерство інфраструктури має намір впровадити в Україні електронну систему стягування плати з великовантажних транспортних засобів для компенсації збитку, нанесеного автомобілями дорогам загального користування державного значення, повідомили у прес-службі профільного відомства.

Про це у ході брифінгу заявив профільний міністр Володимир Козак, повідомили у прес-службі відомства.

Плату з транспортних засобів за проїзд планується стягувати виключно з великовагових автомобілів, які слідують по новим або відремонтованим дорогам.

«Плата для автомобілів масою понад 12 тонн повинна здійснюватися за проїзд по нових або відремонтованих дорогах і при існуванні альтернативних маршрутів», - зазначив Володимир Козак. За його словами, для контролю за проїздом таких вантажівок планують ввести Спеціальну систему з використанням технології GPS.

Як раніше повідомляв ForUm, на думку прем'єра Миколи Азарова, в Україні необхідно розробити і впровадити нові стандарти будівництва автомобільних доріг.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив переліки об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році. Роботи будуть проведені на близько 600 об'єктах дорожньої інфраструктури. У цілому буде збудовано, реконструйовано та відремонтовано 1 тис. 400 км доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218