Наступне засідання Ради міністрів закордонних справ СНД відбудеться у жовтні у Мінську напередодні засідання Ради глав держав СНД, повідомляє Департамент інформаційної політики МЗС.

За даними зовнішньополітичного відомства, 4-5 квітня відбувся робочий візит першого заступника міністра закордонних справ Руслана Демченка в Республіку Узбекистан для участі у засіданні Ради МЗС СНД.

Порядок денний засідання містив 11 питань, із яких переважно проекти документів, які будуть винесені на чергові засідання Ради глав держав і Ради глав урядів СНД.

Керівники делегацій обмінялися думками з питань міжнародної проблематики, що становлять взаємний інтерес, зокрема, ситуації у «гарячих точках» планети.

Також сторони обговорили питання співпраці у соціальній та гуманітарній сферах, проблематику боротьби з новими викликами і загрозами, підвищення ефективності роботи окремих органів галузевого співробітництва.

«Україна підписала і узгодила сім рішень Ради міністрів закордонних справ СНД, не підписала три, а також зарезервувала позицію щодо одного питання», - повідомили у МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260