Міністерство інфраструктури України готове винести на розгляд уряду питання про підвищення акцизів на нафтопродукти у відповідності з європейськими стандартами.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Козак за підсумками колегії, що пройшла в міністерстві.

«В Україні діють найнижчі акцизи на паливо. Вони в рази нижчі, ніж у Польщі, Італії, Франції. Зрозуміло, що у нас і зарплати нижчі, але ми розглядаємо питання. Розглянути підвищення акцизу - це необхідність», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, у березні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що кожен автовласник сплачує 992 грн акцизного податку на рік на будівництво доріг, за які можна здійснити ямковий ремонт приблизно 5 кв. м дороги, капітальний ремонт - приблизно 1,5 кв. м , або побудувати приблизно 2,5 см дороги першої категорії.
Акциз на нафтопродукти був введений у 2011 році, до цього діяв транспортний збір з кожного автовласника.

З 1 січня 2012 року в Україні базова ставка акцизу для бензинів складає 198 євро за тонну, для дизпалива з вмістом сірки до 0,2% - 98 євро за тонну, дизпалива з вмістом сірки від 0,035% до 0,2% - 75 євро за тонну, дизпалива з вмістом сірки від 0,005% до 0,035% - 68 євро за тонну, дизпалива з вмістом сірки до 0,005% - 46 євро за тонну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178