У зв'язку з проходженням весняного паводку фахівці комунального підприємства «Спецуправління протизсувних робіт» провели обстеження зсувних зон Києва. Під час моніторингу було виявлено 12 потенційно небезпечних ділянок, що вимагають виконання протизсувних заходів. Про це під час засідання Міського оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій повідомив головний гідрогеолог КП «СУПР» Василь Боковий.

Він також додав, що на вулиці Воздвиженській (будинки №1, 3 і 5), де днями стався зсув, працюють фахівці і вживають першочергових протиаварійних заходів.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Подільського району Геннадія Гришина, тимчасово у готель «Оберіг» відселені 5 чоловік. Районні служби продовжують опитування щодо відселення інших мешканців будинків.
Всього необхідно тимчасово відселити 12 сімей (24 особи), для яких підготовлені відповідні приміщення. На період відсутності мешканців у квартирах забезпечена цілодобова охорона житла і майна киян співробітниками органів правопорядку.

«Профільні служби обрізали дерева, які внаслідок зсуву можуть впасти на житлові будинки, поставили на вікна решітки, а також зняли стовп зовнішнього освітлення, продовжуються інші протиаварійні роботи», - зазначив Гришин.

Нагадаємо, як зазначав в.о. першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко, фахівцям Інституту «Київпроект» і спеціалізованого управління протизсувних робіт доручено розробити необхідний комплекс заходів для локалізації та недопущення розповсюдження зсувних процесів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176