Управління Верховного комісара ООН у справах біженців вітає факт звільнення із Лук'янівського СІЗО екс-прем'єра Таджикистану Абдумаліка Абдулладжанова, який був затриманий в аеропорту «Бориспіль» 5 лютого цього року, повідомляє прес-служба УВКБ ООН.

«УВКБ ООН вітає звільнення українською владою колишнього прем'єр-міністра Таджикистану пана Абдумаліка Абдулладжанова, визнаного біженцем у США, який перебував під арештом з 5 лютого 2013 року», - наголошується у повідомленні.

Зазначається також, що Організація високо цінує дотримання українським урядом своїх правових зобов'язань щодо захисту біженців відповідно до Конвенції ООН про статус біженців 1951 року і Протоколу 1967 року, а також українським національним законодавством, передає «Укрінформ».

В ООН також висловлюють надію, що Україна й надалі буде підтримувати високі стандарти у сфері захисту прав біженців та шукачів притулку.

Як повідомляв ForUm, колишнього прем'єр-міністра Таджикистану Абдумаліка Абдулладжанова випустили із Київського СІЗО через відсутність намірів української сторони передавати його правоохоронним органам країни, у якій він колись обіймав високий пост і яка оголосила його у міжнародний розшук.

Нагадаємо, Абдулладжанов був затриманий працівниками лінійного відділу в аеропорту «Бориспіль» ГУ МВС України в Київській області 5 лютого після того, як він прибув рейсом «Лос-Анджелес - Амстердам - ​​ Київ».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220