У Севастополі та гарнізонах українського флоту 5-6 квітня проводяться урочисті заходи, присвячені 21-й річниці Указу Президента України від 5 квітня 1992 року №209 «Про невідкладні заходи щодо створення Збройних сил України», згідно з яким на базі Чорноморського флоту було розпочато створення Військово -Морських сил України.

Як повідомили у прес-центрі командування ВМС, сьогодні, 5 квітня, на кораблях і у військових частинах за участю особового складу та ветеранів відбувся ритуал підйому прапорів.

З нагоди річниці представники командування ВМС ЗС України, ветеранська громадськість, керівництво Севастопольської міської державної адміністрації та Севастопольської міської ради поклали квіти до пам'ятного знаку «10 років ВМС України», до Вічного вогню біля меморіальної стіни «Героїчним захисникам Севастополя у 1941-1942 роках», а також до пам'ятника Т.Г.Шевченку.
Відбулися урочисті збори, під час яких, згідно з наказом командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Юрія Ільїна, були заохочені ветерани, які зробили вагомий внесок у відродження, становлення і розвиток ВМС України, повідомляє «УНІАН».

Ільїн у зверненні до ветеранів флоту зазначив, що в українських ВМС пам'ятають і завжди будуть пам'ятати, що відродження флоту стало можливим завдяки твердості духу, невтомній енергію і самовідданості офіцерів і мічманів організаційної групи ВМС.

«Підсумком виконаної за невеликий в історичному вимірі період роботи з питань відродження, будівництва та розвитку вітчизняних ВМС стало те, що флот відбувся як вид Збройних сил. Вже тривалий час як даність сприймається той факт, що українські кораблі здійснюють далекі морські походи, моряки беруть активну участь у заходах міжнародного військового співробітництва», - зазначив командувач.

6 квітня пройде низка святкових заходів, організованих Севастопольською організацією Спілки офіцерів України та Радою ветеранів ВМС України спільно з командуванням ВМС. Зокрема, заплановано покладання квітів до пам'ятника Гетьману Сагайдачному, автопробіг ветеранської автоколони з прапорами ВМС ЗС України, покладання квітів на воду в пам'ять про загиблих військових моряків, відвідування представниками ветеранських організацій Військово-морського музею України з проведенням там круглого столу «Історія створення ВМС України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414