В Адміністрації Президента не виключають звільнення чиновників, які ще «не повернулися обличчям до людей».

Про це сказав сьогодні на брифінгу заступник глави Адміністрації Президент Сергій Ларін, коментуючи хід виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо опрацювання звернень громадян, які надійшли у рамках українського проекту «Діалог з країною».

«Ми сьогодні відпрацюємо нову систему електронного обліку, щоб у нас була спільна база. І якщо людина звертається, то ми б побачили, куди вже ця людина зверталася. Я думаю, що у нас, у Адміністрації Президента, є такий серйозний важіль - просто звільнення тих чиновників з роботи, які ще не повернулися обличчям до людей», - сказав він.

Ларін повідомив, що в цілому на «гарячу лінію» проекту «Діалог з країною» надійшло 21 тис. 162 дзвінка, за результатами яких було зареєстровано 16 тис. 438 звернень. Із них, відповідно до приналежності, органам влади на розгляд направлено 12 тис. 167 звернень. А на 4 тис. 271 звернення громадяни отримали консультації безпосередньо від фахівців урядового контактного центру.

Станом на 1 квітня органами державної влади із прийнятих 12 тис. 167 звернень надано 10 тис. 917 письмових відповідей про стан вирішення порушених питань, повідомляє «УНІАН».

Серед зареєстрованих звернень громадян найчисельнішими були звернення від жителів Києва, Донецької, Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей.

Звернення були на тему пенсійного забезпечення (1 тис. 698), соціального захисту населення (1 тис. 606), правосуддя (1 тис. 135), аграрної політики і земельних відносин (586), житлової політики (595), благоустрою і будівництва ( 526), ​​ освіти і науки (218).

«Глава держави поставив перед нами чітке завдання ретельно розглянути кожне питання і забезпечити з боку влади належну допомогу людям з питань, які вони задавали», - сказав Ларін.

Він, зокрема, зазначив, що серед таких питань є глобальні і системні, які потребують змін у законодавстві, змін у бюджетах усіх рівнів. «Але люди повинні отримати чітку відповідь, коли, як і хто буде вирішувати ці питання», - підкреслив Ларін.

Нагадаємо, 22 лютого в рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» Президент України Віктор Янукович у прямому ефірі відповів на 25 питань громадян під час 17 включень з різних регіонів нашої держави.

За результатами телемосту Президент України дав низку доручень для вирішення порушених громадянами проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247