Повідомлення про мінування харківського вокзалу виявилося неправдивим, повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Харківській області.

«У ході огляду вибухових пристроїв і вибухових речовин співробітники міліції не виявили», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці оглянули триповерхову будівлю автовокзалу загальною площею 300 кв. метрів, а також прилеглу до нього територію майже 500 кв. метрів. Із приміщення автовокзалу було евакуйовано близько 100 осіб.

Зазначається, що режим роботи автовокзалу і графік руху автобусів у цей час не порушувався, порушень громадського порядку не допущено.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за даним фактом слідчим відділом Червонозаводського РВ відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпал або інші дії, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України .

Правоохоронці регіону проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення особи невідомого, який повідомив про замінування вокзалу. За вчинення таких дій йому загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв ForUm, дзвінок невідомого про замінування вокзалу у Харкові (без зазначення назви) надійшов у міліцію о 08:40.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244