Українці повинні навчитися поважати інтелектуальну власність. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко під час наради з питань підготовки IT-спеціалістів, яка відбулася 5 квітня у Харківському національному університеті ім.В.Н.Каразіна.

«У питанні міжнародного співробітництва в одній із найбільш глобалізованих галузей економіки особливе значення має захист прав інтелектуальної власності. Без вирішення цього питання ми не можемо сподіватися ні на серйозні іноземні інвестиції в IТ-індустрії, ні на формування її позитивного іміджу. Вважаю, що вітчизняні IT-компанії повинні включитися у ведення роз'яснювальної кампанії серед українських громадян про необхідність поваги до авторського права», - підкреслив Грищенко.

Віце-прем'єр висловив переконання у необхідності впровадження у навчальних програмах вищих навчальних закладів окремого курсу, присвяченого питанню захисту інтелектуальної власності.

«Час хаосу та вседозволеності пройшов. Введення цивілізованих правил користування інтелектуальною власністю є не просто частиною наших міжнародних зобов'язань, а й нагальною потребою власної економіки. У зв'язку з цим пропоную нашим педагогам розглянути можливість введення в навчальні програми спеціального курсу «Регулювання та захист прав інтелектуальної власності в Україні». Відповідний курс дозволить і підвищити рівень правової свідомості молодих програмістів, і дасть їм базове розуміння шляхів захисту власних розробок», - підкреслив Грищенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310