В опозиції з'явилася четверте вимога до більшості – переголосувати у сесійній залі Верховної Ради всі прийняті у четвер, 4 квітня, законопроекти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у парламенті заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Партія регіонів нарешті повернулася із підворіття у приміщення ВР, і голова парламенту нарешті скликав засідання керівників фракцій. Наші вимоги залишилися незмінними: призначення дати київських виборів, скасування пенсійної реформи, розгляд питання про відставку уряду. Але після вчорашніх подій, а саме неконституційного путчу, який вони влаштували на вул.Банковій, у нас з'явилася нова вимога – всі рішення, які розглядалися вчора у буфеті, мають бути проголосовані у парламентській залі», - зазначив він.

За його словами, на вчорашньому засіданні більшості були присутні не 244, а 182 депутати. «Ми сьогодні звернулися до наших опонентів, щоб вони задовольнили три наших вимоги і переголосували, тобто легалізували вчорашні рішення. Ми чекаємо їхньої реакції», - сказав Яценюк.

У свою чергу, лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що всі прийняті вчора рішення юридично не дійсні.

Нагадаємо, 4 квітня депутати від більшості провели своє засідання в будівлі комітетів ВР на вул.Банковій, оскільки представники опозиції заблокували трибуну парламенту.

Сьогодні представники опозиції знову заблокували роботу парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278