У комітет Верховної Ради з питань регламенту та депутатської етики скарги з приводу проведення вчорашнього засідання більшості не надходили. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, парламентським журналістам заявив голова цього комітету Володимир Макеєнко.

«За п'ять місяців діяльності парламенту щодо прийняття або неприйняття будь-якого законодавчого акту або проведення пленарного засідання жодної скарги у комітет на даний момент не надходило і на вчорашній день теж», - сказав він.

Також Макеєнко не бачить підстав для судових позовів чи переголосування законопроектів, прийнятих учора на пленарному засіданні більшості.

«Я не розумію, яка може бути причина для судових позовів. Нагадаю вам, що з ранку була реєстрація на Грушевського, 5. Потім була реєстрація в іншому залі, була відеозйомка та пряма трансляція, працювала Лічильна комісія. Для судових позовів потрібні підстави, а не політична доцільність», - підкреслив депутат.

За його словами, всі рішення, прийняті вчора парламентською більшістю, легітимні і переголосовувати їх не потрібно. «Голова ВР підпише ці рішення, і, я впевнений, Президент зробить те ж саме», - підсумував Макеєнко.

Нагадаємо, 4 квітня депутати від більшості провели своє засідання в будівлі комітетів ВР на вул. Банковій, оскільки представники опозиції заблокували трибуну парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213