Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 10 квітня оголосить рішення за касаційною скаргою на вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про організацію незаконного стеження за колишнім водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Відповідне рішення було оголошене судом сьогодні після заслуховування пояснень за касаційною скаргою сторони державного обвинувачення.

Прокурор Сергій Пересунько зазначив, що Луценко як міністр мав право продовжувати оперативно-розшукову справу до 18 місяців, візуючи її своїм підписом, а отже, повинен був відповідати за свої дії, повідомляє «УНІАН».

Звертаючись до суддів, прокурор попросив залишити без задоволення касаційну скаргу Луценка, а вирок Печерського районного суду Києва і постанову на нього Апеляційного суду Києва - без змін.

Таким чином, орієнтовно о 10:00 10 квітня суд оголосить свій вердикт.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 квітня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Печерського райсуду Києва екс-главі МВС Юрію Луценку - чотири роки позбавлення волі за вчинення посадових злочинів.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдану шкоду), з позбавленням права обіймати керівні посади, а також рангу державного службовця.

16 травня Апеляційний суд Києва визнав правомірним вирок, винесений Луценку Печерським районним судом столиці.

14 серпня 2012 року адвокати подали у Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу на вирок Луценку у справі про посадові злочини.

Президент України Віктор Янукович обіцяє розглянути можливість помилування екс-глави МВС України Юрія Луценка у разі незадоволення Вищим спеціалізованим судом касації екс-міністра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235