В Україні не можна дозволяти використання марихуани для лікування та полегшення больових симптомів. Про це у коментарі кореспондентові ForUm'у заявила народний депутат України від фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

«Я категорично проти такого дозволу, оскільки проблема наркоманії в Україні і так серйозна. Я вважаю неприпустимим для нашої країни полегшення больових синдромів шляхом легалізації марихуани. Адже це спровокує посилення нелегального обігу наркотиків, будуть зловживання», - зазначила вона.

За словами депутата, стосовно людей, які потерпають від болів внаслідок тяжких хвороб, в Україні сьогодні забезпечений медикаментозний асортимент препаратів, що дають знеболюючий ефект. «Є препарати, які навіть не відпускаються за рецептами. Вони є в аптечній мережі, та якщо потрібна додаткова допомога, то її може надати лікар будь-якого лікувального закладу і будь-якої швидкої допомоги, які теж сьогодні мають такі можливості», - заявила Бахтєєва.

«Марихуана – суто психоактивна речовина із конопель. Я стверджую як лікар, що вживання марихуани на певному періоді стовідсотково призводить до залежності у дуже великій кількості людей. До того ж її застосування справлятиме негативний вплив на печінку та інші органи, це однозначно. Та й те, що сама марихуана знімає больовий ефект, ще потрібно довести за допомогою клінічних випробувань», - підкреслила парламентарій.

Її також підтримав народний депутат України від фракції «Батьківщина», член парламентського комітету з питань правової політики Сергій Соболєв.

«Я категорично проти легалізації будь-яких наркотиків, навіть якщо йдеться про легкі. А стандарти ЄС – це стандарти відсутності корупції, чесні вибори, а не легалізація марихуани», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, у Чехії набув чинності закон, згідно з яким марихуану (психоактивну речовину, отриману із деяких різновидів конопель) можна буде використовувати для лікування та полегшення больових симптомів при раку, хворобі Паркінсона, склерозі, псоріазі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292