Якщо провладні та опозиційні депутати не можуть знайти порозуміння у Верховній Раді, вони повинні оголосити про розпуск парламенту. Про це в ефірі «5 каналу» заявив перший Президент України, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук.

«У дев'яностому році у парламенті були люди, які вийшли з в'язниць, і люди, які їх туди садили. Вони у парламенті сиділи поруч. Але коли вирішувалося питання держави, незалежності, вони голосували разом, тому що було розуміння держави і народу. А зараз вони кажуть, що зайшли так далеко, що не можуть примиритися. Якщо вони не можуть примиритися, вони повинні саморозпуститися», - заявив Кравчук.

Нагадаємо, 4 квітня депутати від більшості провели своє засідання у будівлі комітетів ВР на вул. Банковій, оскільки представники опозиції заблокували трибуну парламенту.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що якщо ВР не зможе працювати, їй потрібно або розпуститися, або Президент має прийняти рішення про дострокові вибори, або ж це питання має бути винесене на референдум.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що до розпуску парламенту не дійде.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313