Двоє потерпілих під час ДТП з автобусом ЛАЗ, що відбулося на столичній Оболоні у середу 3 квітня, досі перебувають у реанімації, пише «Сьогодні».

Під час удару з дверей автобуса випала пасажирка, крім неї потерпіли ще троє. Двох після огляду медиків відпустили додому, ще двом пощастило менше.

Ольга Свержевська вилетіла через двері автобуса на трасу. Зараз жінка перебуває у реанімації, у неї струс мозку, вивих ключиці, переломи двох ребер та обох ніг. Вчора їй зробили операцію. Її сестра Марія розповіла, що до Ольги приходили представники автопарку, уточнювали діагноз і обіцяли допомогти. «З учорашнього вечора за списком лікарів ми вже купили ліків на 2 тисячі гривень. Зараз Олечку привезуть з операційної і нам дадуть ще один список», - каже жінка.


 
Лікарі переконують, що з Ольгою все буде в порядку, її обіцяють перевести з реанімації в палату. Але почати ходити вона зможе не раніше, ніж через три місяці.

У другої потерпілої - киянки Зінаїди Архипчук - струс мозку, забій правої легені і зламані чотири ребра. «Я сіла на кінцевій автобуса №73, ще зраділа, що людей не дуже багато - чоловік 15-20. Автобус спокійно їхав. І раптом з машиною щось трапилося, вона змійкою почала йти і набирати швидкість. А далі ... люди почали у паніці кричати, після чого був удар. Я впала на східці під двері і знепритомніла. Прокинулась у швидкій, хто мене виніс звідти, не знаю, але спасибі йому... Від пережитого відійшла трохи тільки сьогодні», - розповідає Зінаїда Архипчук. Яка буде компенсація АТП, жінка не уточнила. «Я бухгалтер, зі мною був мій бухгалтерський портфельчик з дорогоцінною печаткою. І знаєте, його ніхто не вкрав, а передав лікарям у швидкій, а вони вже - мені. У ньому була печатка, і якраз сьогодні вона дуже знадобилася. Спасибі людям!»

Спочатку називалися дві причини аварії: в автобуса відмовили гальма і лопнуло колесо. Вчора обидві ці версії відкинули і в «Київпастрансі» і в АТП №6, якому належить ЛАЗ, посилаючись на попередні висновки експертів. «Попередній огляд показав, що автобус був справним. Гальмівна система, колеса і рульове управління були в нормі, - розповів нам гендиректор «Київпастрансу» Микола Ламбуцький. За його словами, автобус 2005 року випуску, пройшов техогляд і проїхав трохи більше 9 тисяч кілометрів. «Експертиза показала, що водій був тверезий. Він - майстер своєї справи - 41 рік за кермом. Зараз йому дуже тяжко. Ми відпустили його відпочити, а точну причину ДТП має встановити слідство. Ми допоможемо потерпілим з лікуванням, а страхова компанія повинна виплатити страховку», - розповів директор АТП №6 Василь Паламарчук.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 квітня о 19:35 автобус ЛАЗ-183Д1, що слідував за маршрутом №73 від станції метро «Оболонь» до вулиці Милославської, наїхав на металевий відбійник, після чого виїхав на узбіччя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140