Станом на 4 квітня у Києві налічується 14 територій, де виникла загроза підтоплення житлових будинків. Про це заявив начальник ГУ ДержНС у столиці Андрій Куценко, повідомляє прес-служба відомства.

У ДержНС зазначили, що у зв'язку зі значними запасами снігу на більшій частині території Києва, накопиченими у результаті сильних опадів ще у березні поточного року, в період танення снігу піднявся значний рівень води, що призвело до підтоплення окремих територій столиці.

«Станом на 4 квітня у столиці налічується 14 підтоплених територій міста, де виникла загроза підтоплення житлових будинків. За допомогою насосних станцій проводилося відкачування талої води для запобігання можливого затоплення майна. Всі рятувальники, які працюють на місцях, починаючи з 1 квітня, забезпечені всією необхідною спецтехнікою та інструментом», - зазначив Куценко.

Як повідомляв ForUm, для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації із 7 областей України до Києва була передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема, мотопомпи та пожежні насосні станції.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та охорони природного середовища склали перелік проблемних місць можливого підтоплення паводковими водами на території Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185