Якщо опозиціонери продовжать блокувати роботу Верховної Ради, створюючи перепони для прийняття євроінтеграційних законів, це означає, що вони перешкоджають євроінтеграції України. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Іван Попеску, повідомляє прес-служба ПР.

Народний депутат звернув увагу на те, що пленарне засідання, яке відбулося у приміщенні комітетів ВР на Банковій, безумовно, було легітимним. Він зазначив, що депутати змогли попрацювати над необхідними для країни законопроектами, у тому числі йшлося про ті, які важливі для подальшої євроінтеграції України.

«Опозиція вже тривалий час перешкоджає роботі парламенту. І ми були вимушені почати роботу. Оскільки до травня нам потрібно прийняти низку законів, які є важливими для подальшої євроінтеграції України і про які йшлося і під час зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле і які випливають із Плану дій, що затвердив уряд. Сьогодні ми зробили перший крок - розпочали роботу. Завтра ми повернемося у залу Верховної Ради. І сподіваємося, що опозиція буде працювати разом з нами. Тому що, якщо опозиціонери будуть і надалі блокувати парламент і створювати перешкоди для прийняття важливих євроінтеграційних законів, усі їхні запевнення щодо євроінтеграційних намірів будуть лише нічим не підкріпленими заявами. І насправді це означає, що вони у черговий раз блокують просування України в європейському напрямі», - заявив парламентарій.

Відповідаючи на запитання про те, чи встигне ВР прийняти відповідний пакет законів вчасно, до травня, політик зазначив: «Якщо Верховна Рада буде працювати у такому темпі, який ми прийняли сьогодні, тобто обговорювати законопроекти, голосувати, приймати за основу, відправляти на доопрацювання і т.д., ми можемо встигнути до травня прийняти абсолютну більшість законів, які ми намітили. Але якщо буде знову блокування роботи парламенту опозицією, то, звичайно, ми можемо не встигнути. Тому ми, Партія регіонів, як політична сила, яка взяла на себе відповідальність за події в країні і за те, що ми будемо будувати свої відносини з європейським співтовариством, будемо шукати можливості, щоб виконати всі наші завдання.

Попеску зазначив, що Україна зацікавлена ​​ у тому, щоб у листопаді цього року на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі говорилося про її чергові досягнення на євроінтеграційному шляху. «Тому спільна робота депутатів над євроінтеграційним пакетом законів є важливою», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова парламенту Володимир Рибак заявив, що ранкове засідання парламенту 5 квітня розпочнеться о 10:00 у сесійній залі Верховної Ради.

Нагадаємо, 4 квітня народні депутати від фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України проголосували за проведення пленарного засідання поза будівлею парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273