Політика США щодо України буде залишатися такою, як зараз, запевнив посол США в Україні Джон Теффт. Про це він сказав у четвер, 4 квітня, у Донецьку на зустрічі з журналістами.

«Якщо стоїть питання про політику, то політика США щодо України буде такою, якою вона є зараз», - сказав посол.

При цьому він додав: «Ця політика була нещодавно озвучена, коли була з візитом тут заступник держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман - ми вважаємо доречними безпосередній діалог, безпосереднє спілкування з сьогоднішнім українським керівництвом», повідомляє «УНІАН».

Відповідаючи на запитання про те, чи буде Конгрес США розглядати питання щодо запровадження санкцій проти державних діячів України, посол сказав: «Ви знаєте, що Конгрес схвалив закон у грудні щодо України. І одночасно був схвалений «закон Магнітського», але він стосується більше Росії. І я не знаю, щоб якісь ініціативи звучали з цього приводу стосовно України».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна налаштована на подальший розвиток стратегічних відносин зі Сполученими Штатами Америки та співпраці на всіх ключових напрямах взаємодії на основі Хартії про стратегічне партнерство Україна – США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253