У МЗС України заявляють, що достроково не відкликатимуть співробітників дипломатичних установ у зв'язку зі скороченням бюджетного фінансування міністерства. Про це повідомив журналістам заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко.

«Дострокового відкликання як такого не буде, буде планова ротація і, звичайно, ми будемо підходити дуже виважено до цього питання, оскільки ми не можемо допустити, щоб в країнах, які є надзвичайно важливими з політичної або економічної точки зору, у нас був розрив у кадрах», - сказав Майко.

За його словами, якщо такі ситуації і виникатимуть, то вони стануть винятком, а МЗС докладатиме зусиль, щоб цього не допустити, повідомляє «УНІАН».

На прохання підтвердити або спростувати інформацію про те, що ті співробітники дипломатичних місій, які підлягають ротації, повинні повернутися в Україну до 30 квітня, Майко сказав: «Хтось повернеться 30 квітня, хтось пізніше - залежно від ситуації, від країни і від наших пріоритетів».

Він також зазначив, що графік ротації дипломатів буде затверджений найближчим часом. «Я підкреслюю, що ніякого масового відкликання людей з посольств без проведення планової ротації не буде», - додав Майко.

Крім того, він спростував інформацію про те, що у МЗС скорочують кількість відряджень.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ України, керівник апарату Андрій Олефіров заявив, що у 2013 році відбулося зменшення фінансування Міністерства закордонних справ України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234