Партія регіонів відкрита до переговорів з представниками опозиції, але не мовою агресивних ультиматумів і шантажу. Про це йдеться в заяві прес-служби ПР у зв'язку з деструктивними діями опозиції у Верховній Раді.

«З перших днів роботи Верховної Ради України VII скликання члени опозиційних фракцій шляхом ультиматумів і політичного шантажу, шляхом блокування президії і трибуни Верховної Ради послідовно дискредитували парламент в очах українського суспільства та європейської спільноти. Опозиціонери, забувши про те, що вони, насамперед, народні депутати, діяли і діють за принципом «чим гірше - тим краще». Вони штучно намагаються «революціонізувати» ситуацію в державі, розпалюючи ворожнечу між громадянами України не тільки за політичними поглядами, а й за мовною і національною ознаками. Дії бойовиків від опозиції під стінами парламенту 2 квітня підтверджують: вони хочуть зіштовхнути між собою людей, що може призвести до непередбачуваних наслідків», - йдеться в заяві.

У ПР зазначили, що Верховна Рада VII скликання, яка була обрана півроку тому, «завдяки» діям опозиції працювала всього два тижні. «Незважаючи на це і керуючись принципами європейського парламентаризму, Партія регіонів разом з політичними соратниками сформувала парламентську більшість і одночасно досягла компромісів з усіма опозиційними фракціями у більшості питань. Опозиціонери представлені в президії парламенту, отримали посади керівників у низці комітетів, парламентська більшість погодилася із запропонованою опозицією процедурою щодо персонального голосування. Таким чином, Партія регіонів свідомо намагалася уникнути небажаних ексцесів у роботі законодавчого органу держави, щоб Верховна Рада плідно і злагоджено працювала на благо народу, приймаючи життєво необхідні законодавчі акти. Однак очевидно, що опозиціонерам потрібно не згода, а розбрат», - сказано в заяві партії.

«Партія регіонів хоче нагадати цим горе-революціонерам народну приказку: навіть поганий мир кращий за хорошу війну. За всю свою багатостраждальну історію наша Вітчизна пережила багато потрясінь, які можна і треба було вирішувати шляхом переговорів і компромісів. Схоже, що історія лідерів опозиції нічого не навчила, і заради власних політичних амбіцій вони готові пожертвувати спокоєм і добробутом мільйонів українців. Це помилковий і злочинний шлях!», - підкреслили у ПР

«Тому Партія регіонів і парламентська більшість прийняли рішення 4 квітня проводити засідання Верховної Ради в тій будівлі парламенту, де їм не зможуть перешкодити представники деструктивної опозиції. Ми свідомо взяли на себе відповідальність йти тим курсом, за який проголосував народ України. Партія регіонів не дозволить агресивній меншості узурпувати законодавчу гілку влади, диктувати суспільству свої хворобливі вимоги, робити державу заручником брудних політичних ігрищ. У той же час фракція Партії регіонів у Верховній Раді України підкреслює, що наша політична сила відкрита до переговорів - але не мовою агресивних ультиматумів і шантажу. Країні потрібні європейські закони, а не «повстання», - саме цього чекають від Верховної Ради виборці України», - наголошується в заяві.

У Партії регіонів вважають, що громадянам України набридло спостерігати за нескінченними «витівками» опозиції. «Люди втомилися від популістів, вони вимагають, нарешті, забезпечити ефективну роботу парламенту!», - сказано в заяві.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні народні депутати від фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України проголосували за проведення пленарного засідання поза будівлею парламенту.

Голова парламенту Володимир Рибак заявив, що ранкове засідання парламенту 5 квітня розпочнеться о 10.00 у сесійній залі Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267