На відновлення Вуглегірської ТЕС, зруйнованої внаслідок пожежі 29 березня, необхідно 173,5 млн грн. Про це повідомив сьогодні, 4 квітня, на прес-конференції голова Донецької обласної держадміністрації Андрій Федорук.

«За попередніми підрахунками, на відновлення (Вуглегірської ТЕС. - Ред.) необхідно 173 млн грн, і це з резервного фонду державного бюджету», - сказав голова облради.

При цьому він додав, що обсяг коштів, необхідний на відновлення станції, приблизно дорівнює сумі збитку, заподіяного їй пожежею, повідомляє «УНІАН».

«На сьогоднішній день збиток оцінюється у 173,5 млн грн, в тому числі і на відновлювальні роботи. Фактично, обсяги збитків дорівнюють обсягу коштів, необхідних на відновлення ТЕС», - сказав Федорук.

Він зазначив, що Вуглегірська ТЕС, у якої через пожежу зараз зруйновано 4 енергоблоки, буде відновлена ​​«в найкоротші терміни» і вже через півроку потрібно запустити два відремонтовані енергоблоки.

Голова облради підкреслив: «Однозначно, що нової електростанції побудовано не буде, а буде відновлена ​​та електростанція, яка була. І будуть використовуватися ті ж агрегати, які вироблялися в Харкові на заводі «Енергоатом», вони вже готові включитися в цю роботу».
«Нам потрібно розібрати завали і розмістити замовлення з виробництва необхідних запчастин», - додав Федорук.

Нагадаємо, 29 березня вдень на Вуглегірській теплоелектростанції виникла пожежа. Вона була ліквідована 30 березня о 5.41. Унаслідок пожежі один працівник станції загинув, кілька людей постраждали.

Основні причини пожежі вже встановлені і будуть озвучені до 15 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219