Абітурієнти, які не змогли взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) через складні погодні умови 23 березня, зможуть зробити це 6 квітня.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«23 березня у зв'язку зі складними погодними умовами деякі регіональні центри не змогли провести пробне тестування в повному обсязі. Завадило, на жаль, те, що рішення про перенесення тестування були прийняті надто пізно», - зазначила вона.

За словами Зайцевої, у чотирьох регіональних центрах оцінювання якості освіти, а саме в Івано-Франківському, Львівському, Вінницькому та Київському, спостерігалися невеликі проблеми з явкою. У п'яти регіональних центрах - Одеському, Дніпропетровському, Сімферопольському та Харківському - з явкою не було проблем.

Також вона зазначила, що явка в Києві склала 60%. «У столиці рішення про перенесення пробного тестування було прийнято міською владою надто пізно», - сказала Зайцева.

Як повідомляв ForUm, в Україні 23 березня мало відбутися пробне зовнішнє незалежне оцінювання знань майбутніх абітурієнтів з української мови та літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, іноземних мов. З інших предметів пробне тестування призначено на 30 березня.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225