Кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід - утримання під вартою, зменшилася на 12 тисяч. Про це під час колегії з питань стану прокурорського нагляду за додержанням законодавства про захист конституційних прав затриманих, ув'язнених та засуджених повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Сьогодні залишається проблема забезпечення належних умов утримання осіб у місцях застосування заходів примусового характеру органів внутрішніх справ у слідчих ізоляторах кримінально-виконавчої служби. Проте варто зазначити, що з набуттям чинності нового КПК вже сьогодні ми констатуємо зменшення кількості осіб, до яких застосовано запобіжний захід - утримання під вартою», - сказав він.

За його словами, це обумовлено, в першу чергу тим, що в даний час на практиці активно обираються інші види заходів, передбачені кодексом.

«Так, особисте зобов'язання застосовано майже до шести тисяч осіб, домашній арешт - до близько 600, застава - до більше 250 і т.д.», - уточнив Пшонка і додав, що як наслідок, практично ліквідовано переповнення слідчих ізоляторів.

«За станом на 1 березня цього року майже на 12 тисяч осіб зменшено кількість ув’язнених і в шість разів - кількість заарештованих за скоєння злочинів невеликої тяжкості», - підсумував Пшонка.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності 20 листопада 2012 року - через 6 місяців після його опублікування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217