У Кременчуці можуть закрити рух по єдиному у регіоні мосту через Дніпро через його незадовільний стан.

Про це сьогодні, 4 квітня, заявили віце-мер Кременчука Валерій Медведовський та начальник управління житлово-комунального господарства міста Сергій Ярош на терміново скликаному засіданні комісії міськвиконкому з питань надзвичайних ситуацій.

За словами Яроша, зараз ями на мосту постійно підсипаються гранпиллю.

«Ми засипаємо ями, але це викликає незручності. На мосту постійні пробки, в певний момент міст може бути повністю паралізований», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Представники Південної залізниці (ПЗ), на балансі якої знаходиться міст, повідомили, що залізничники готові виділити на його ремонт 450 тис. грн, що становить 50% від вартості ремонту, розрахованої у лютому 2013 року.

У той же час віце-мер міста Тетяна Неїленко зазначила, що бюджетне законодавство не дозволяє проводити ремонт мосту без проведення тендеру.

«Якщо чекати проведення тендеру на ремонт мосту до 1 червня, то дорога повністю прийде в непридатність і вже через два тижні рух можна буде зупинити. У цьому випадку через міст будуть пропускати лише машини швидкої допомоги, пожежні авто та інший спецтранспорт», - сказав Медведовський.

У зв'язку зі сформованою ситуацією, віце-мери Кременчука запропонували направити до Кабінету Міністрів і Мінекономіки телеграми з проханням дозволити проведення робіт з ремонту мосту без оголошення тендеру. Якщо дозвіл не надійде, то ремонт поки проводитися не буде, і міст можуть закрити для проїзду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220