Альтернативна Верховна Рада сумнівна з точки зору парламентської та конституційної легітимності, вважає голова правління Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Що стосується «опозиційної альтернативної Ради», то це сумнівне утворення з точки зору парламентської та конституційної легітимності. Є пряма норма Основного Закону, яка говорить, що парламент дієздатний, коли є 226 депутатів. В опозиції їх немає і близько», - заявив політолог, пише «РБК-Україна».

На його думку, мотивація більшості щодо перенесення засідання на вул. Банкову була викликана бажанням показати опозиції, що «ми не боїмося вашого брухту у вигляді блокування, у нас є свій прийом - виїзне засідання».

«Можливий варіант, що виїзні засідання будуть тепер постійно проводитися, хоча з точки зору легітимності вже буде простіше розблокувати трибуну. Тобто, цей крок може подіяти на опозицію. Не виключаю ймовірність, що більшість внесе зміни до Регламенту, що в разі форс-мажору можна проводити виїзні засідання на Банковій», - зазначив Фесенко.

«Сьогоднішні події - це посилення парламентської кризи, перехід її в нову фазу. Фактично йдеться про розкол, а надалі і можливий - піврозпад Ради. Якщо так і далі розгортатимуться події, парламент чекає розпуск. Але є шанси, що авторитетні депутати, до яких прислухаються і більшість, і опозиція, допоможуть знайти компроміс», - резюмував експерт.

Як повідомляв ForUm, депутати від більшості проводять своє засідання в будівлі комітету на вул. Банковій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230