Верховна Рада затвердила «Загальнодержавну соціальну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища» на 2014-2018 роки.

За відповідний проект закону №1184 на засіданні, яке проводиться на вулиці Банковій, 6/8, підняттям рук проголосували 230 депутатів при мінімально необхідних 226.

Програмою передбачені заходи, спрямовані на вирішення проблем охорони праці, формування безпечного і здорового виробничого середовища.

Вона спрямована на мінімізацію ризиків виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Результатами реалізації програми очікується пониження до 2018 року коефіцієнта чистоти виробничого травматизму, а також травматизму зі смертельними наслідками до показників 0,6 і 0,033 відповідно; збереження здоров'я і життя 85 і 270 людям відповідно.

Фінансування заходів програми здійснюватиметься виходячи з передбачених у державному бюджеті коштів, зокрема спрямованих на фінансування Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства екології та природних ресурсів, передають «Українські новини».

Прогнозований обсяг фінансування програми становить 221, 880 млн гривень, з них з міськбюджету 101, 16 млн гривень, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань – 120, 32 млн гривень, інші джерела 0,4 млн гривень.Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370