Під час підписання дорожньої карти взаємодії між Україною та Казахстаном на найближчі два роки особливу увагу було приділено співпраці у нафтогазовій сфері. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Республіки Казахстан Серіком Ахметовим.

«Під час переговорів міжурядових делегацій відбулася дуже конструктивна, плідна розмова. У нас практично немає ніяких спірних питань, а якщо є, то це питання розвитку наших відносин. Дуже важливе значення ми надаємо документу, який ми підписали з шановним прем'єр-міністром Казахстану, це дорожня карта плану взаємодії на найближчі два роки», - сказав Азаров.

«Ми також домовилися підготувати план співпраці між державними космічними агентствами України та Казахстану на 2014-2015 роки. Особливу увагу ми приділили питанню співпраці у нафтогазовій сфері та питанню взаємодії в плані енергетичної безпеки. Ми підтримуємо Казахстан у планах диверсифікації маршрутів транспортування енергоресурсів», - зазначив прем'єр.

За його словами, сторони обговорили і підписали програму співпраці в області науки і технології.

«І Україна, і Казахстан - це країни з величезним потенціалом розвитку. Прем'єр-міністр Казахстану запросив наших бізнесменів і мене, як прем'єр-міністра, взяти участь в роботі спільного бізнес форуму в Астані. Я з вдячністю таке запрошення прийняв і дав доручення готувати такий бізнес-форум», - повідомив прем'єр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що відновлення прямих поставок вуглеводнів з Казахстану в Україну відповідає інтересам обох країн.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

513