Щорічно заробітна плата медиків повинна зростати не менш ніж на 10%, і цей рік не буде винятком. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час відвідування «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», повідомляє прес-служба Глави держави.

За його словами, середня зарплата у сфері охорони здоров'я за минулі роки зросла на 24%, тобто до 2200 грн. «Ми щороку повинні піднімати заробітну плату не менше ніж на 10%. Цей рік не буде винятком. Ми обов'язково це зробимо. Доходи медиків повинні зростати», - підкреслив Президент.

Окреме завдання перед урядом поставлено щодо підвищення фінансової самостійності медичних установ, підкреслив Янукович. На його переконання, це дозволить збільшити ефективність роботи медичних установ, а також дозволить за рахунок внутрішніх резервів підвищувати оплату праці медиків.

«Стратегічна мета модернізації медицини - переламати негативну демографічну тенденцію і дати кожній українській родині шанс народити нове і здорове життя», - зазначив Глава держави.

Нагадаємо, сьогодні під час відвідування державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» Президент України Віктор Янукович заявив, що результати роботи центру одні з кращих у світі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338