За перші три місяці цього року в Угорщині випало 180-340 мм опадів. Як повідомляють Угорські метеослужби, така рекордна кількість снігу і дощу на початку року востаннє спостерігалася в країні понад 110 років тому.

«Загалом, в Угорщині понад 110 років не випадало за перші три місяці такої великої кількості - 180-340 мм - опадів, як цього року. У південній частині країни випало на 90 мм, а на решті території - на 200 мм. опадів більше, ніж у середньому за багато років метеоспостережень», - йдеться в повідомленні.

Унаслідок опадів на річках і потоках сформувалися високого рівня паводкові течії. Повідомляється, що на водних артеріях загальною довжиною 2 тис. 600 км оголошена підвищена готовність до захисту від повені, пише «Укрінформ».

Метеорологи також інформують, що збільшується обсяг територій, залитих внутрішніми водами, ними вже покрито більше 160 тис. га землі, з них половина - орні або посівні землі. Це територія, яка втричі більша за «угорське море» - озеро Балатон.

Згідно з базою даних угорської метеослужби, ці показники рекордні, оскільки такої великої кількості опадів за перші три місяці року не реєструвалось в Угорщині з 1901 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302