Медична реформа, яка почалася в Україні, спрямована на побудову єдиного медичного простору, в якому, як у єдиному ланцюзі, злагоджено працювали б усі рівні медичної допомоги. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час відвідування «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», повідомляє прес-служба Глави держави.

За його словами, всі учасники медичної реформи добре розуміють, що необхідно побудувати єдиний медичний простір, починаючи з перинатальних центрів і закінчуючи лікарнями 2-4 рівня і спеціалізованими медичними центрами.

«Налагодження роботи цього ланцюга - це наша з вами мета. Це головне», - підкреслив Янукович. Він зазначив, що на реалізацію цих завдань потрібно не жаліти ні коштів, ні організаційних зусиль.

Президент також окремо наголосив, що українська медицина проходить непростий шлях реформування. «Ми будемо йти цим шляхом, але будемо йти разом з вами і разом з людьми», - зазначив Янукович.

Як повідомляв ForUm, раніше Президент України Віктор Янукович розкритикував Кабінет Міністрів і МОЗ за зволікання у проведенні медичної реформи, зокрема, щодо відпрацювання нормативно-правових актів та співпраці з регіонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313