В України і Казахстану є великий потенціал співпраці. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Республіки Казахстан Серіком Ахметовим.

«У нас є великий потенціал в авіаційно-космічній, енергетичній, транспортній, сільськогосподарській, технічній сферах. І ваш офіційний візит, безумовно, зміцнить наші зв'язки і дасть новий імпульс їхньому розвиткові», - сказав Азаров.

За словами прем'єра, дружні відносини з Казахстаном Україна розглядає як фундаментальні відносини наших двох народів. «Наші країни пов'язує спільна історія, економічні завдання. Ми зараз разом займаємося модернізацією наших країн, разом знаходимо відповіді на виклики глобальної економічної кризи і будуємо свої відносини, виходячи з інтересів наших народів», - сказав він.

За словами Азарова, з року в рік економічні відносини двох країн міцніють і зростає товарообіг. «Мені приємно зазначити, що з багатьох питань позиції наших держав збігаються або надзвичайно близькі, і це створює передумови для тісної взаємодії на міжнародній арені для підтримки авторитету України», - сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що відновлення прямих поставок вуглеводнів із Казахстану в Україну відповідає інтересам обох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186