Президент України Віктор Янукович ознайомився з діяльністю державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», який відзначає 10-ту річницю з дня створення, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Цей центр показав на весь світ можливості професійних підходів. Результати, досягнуті, можна з упевненістю сказати, що вони одні з найкращих у світі. Кращі, ніж в Європі, краще, ніж в Америці», - сказав Янукович.

Він зазначив, що за десять років у центрі проліковано майже 14 тисяч пацієнтів із вродженими і набутими вадами серця, у тому числі близько 6 тисяч дітей віком до одного року. Президент також додав, що цей медичний заклад вперше у світі запропонував унікальний метод хірургічного лікування новонароджених у перші години життя з використанням пуповинної крові.

Глава держави подякував медичному персоналу центру, фахівцям за здатність досягати своєї мети. «Наша мета - зробити людей щасливими, а значить, здоровими», - сказав він.

У свою чергу, директор «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» Ілля Ємець подякував Президенту за постійну підтримку, допомогу і системний підхід до реформ у медичній галузі.

Державна установа «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я України» створена 2 квітня 2003 року відповідно до положень Постанови Верховної Ради України від 6 березня 2003 року №631-IV «Про створення та оснащення в Україні центру кардіохірургії новонароджених».

У штатному розкладі Центру 2066 працівників, із них 411 лікарів. В установі також працюють 50 науковців.

У двох корпусах Центру функціонують 250 ліжок (178 стаціонарних, 72 реанімаційні), поліклініка, приймальне відділення, 6 кардіохірургічних операційних і 3 операційні для проведення кардіологічних ендоваскулярних операцій і процедур. Заклад має відділення радіології, відділення реабілітації, лабораторне відділення, банк крові, наукові відділи та кафедру дитячої кардіології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299