Україна сподівається збільшити транзит казахстанської нафти на п'ять мільйонів тонн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Мені б хотілося, чим більше – тим краще. Але якщо ми домовимося щодо п'яти мільйонів тонн на рік, то я буду вважати це досягненням. Це додатково до того, що у нас є», - сказав Ставицький.

«У нас уже йде транзит (казахстанської нафти. - Ред.). У нас працює Феодосійська перевалка на повну потужність. Ми йдемо хорошими обсягами», - сказав Ставицький.

На уточнююче запитання журналістів, чи буде збільшуватися транзит казахської нафти через Україну, міністр відповів: «Ми розраховуємо, що так. І з моїм колегою Козаком обговорюємо питання можливих преференцій. Також плануємо завантажити Одеський нафтопереробний, адже ми його запустили минулого тижня», - сказав міністр, зазначивши, що там буде перероблятися не тільки казахстанська нафта.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що відновлення прямих поставок вуглеводнів із Казахстану в Україну відповідає інтересам обох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161