Рейтинг інвестиційної привабливості регіонів дозволяє структурувати інвестиційні можливості всієї країни. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході презентації результатів дослідження рейтингу інвестиційної привабливості регіонів України заявив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

За словами чиновника, завдання підготовки такого рейтингу була поставлена ​​ Президентом два роки тому. «Це масштабна робота у партнерстві з відомими аналітичними структурами, яка не тільки виявляє інвестиційні перспективи, але і дає конкретні рекомендації», - зазначив він.

У першу п'ятірку рейтингу ввійшли Харківська, Львівська, Донецька, Дніпропетровська області та місто Київ. На Харківщині прикладами успішних інвестицій є компанії «Філіп Морріс Україна», «Балцем», Харківський автогенний завод, на Львівщині - «Концерн Хлібпром», «Галичина-Захід», «Провімі», на Донеччині - «Зевс Кераміка», Макіївський металургійний і Харцизький трубний завод.

В цілому по залученню інвестицій лідирують промисловість (31,5% прямих іноземних інвестицій в 2012 р.) і фінанси (29,6%). У свою чергу, у структурі промисловості по залученню іноземного капіталу безумовно лідирує металургія (35,9%). На другому місці - харчопром з 17,7%, на третьому – гірничий видобуток з 9%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272