Пентагон оголосив про розгортання передової системи протиракетної оборони у західній частині Тихого океану, щоб захистити розташовані там американські військові бази, повідомляє «ВВС».

«Система протиракет THAAD буде розгорнута на острові Гуам у найближчі тижні як запобіжний захід проти загрози ракетного нападу з боку Пхеньяна», - йдеться у заяві американського оборонного відомства.

Сполучені Штати, як і раніше, закликають керівництво Північної Кореї припинити провокаційні погрози і вибрати мирний шлях, виконуючи свої міжнародні зобов'язання.

У документі підкреслюється, що США залишаються пильними перед обличчям північнокорейської провокації і готові захистити територію США, своїх союзників і свої національні інтереси.

Система THAAD являє собою мобільний протиракетний комплекс наземного базування для висотного перехоплення ракет середньої і малої дальності. До складу комплексу входить батарея пускових установок, апаратура радіолокаційного спостереження та інтегрована система управління вогнем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215