Народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман не виключає, що пленарні засідання Верховної Ради відбуватимуться не в будинку під куполом, а в іншому приміщенні. Про це вона заявила в ексклюзивному коментарі ForUm'у.

«Ми будемо працювати, спробуємо перенестися на вул.Банкову в комітети, знайти там зал. Більшість спробує працювати і приймати рішення. Але чи повинно так бути? Чи найкращий це вихід із ситуації?» - зазначила парламентарій.

За її словами, для розблокування сесійної зали більшість могла б використовувати силу, але не буде цього робити.

«Можна було б силою їх звідси викинути, але ми цього не будемо робити, тим більше у Великий Піст. Ми не будемо чинити над ними розправу. Демократія – це не стільки диктат більшості, скільки повага до меншості. Але вони підбурюють людей. І те, що на вулиці розлючені люди без розбору нападають на жінок, це неправильний шлях. Україна ніколи не була агресивною, в українців ніколи не було нічого спільного зі стилістикою «арабської весни», і ми не допустимо повторення її в Україні», - заявила Герман.

Вона підкреслила, що Президент України може вплинути на ситуацію.

«У Президента є достатньо сил, щоб поставити на місце всіх заколотників, всіх тих, хто хоче тут роздути кровопролиття. Цього не буде», - заявила регіонал.

Нагадаємо, 2 квітня народні депутати від фракції «Батьківщина» заблокували президію після того, як Верховна Рада не змогла призначити дату виборів депутатів Київради та київського міського голови на 2 червня.

Вчора, 3 квітня, блокування продовжилося.

Сьогодні, 4 квітня, депутати більшості проведуть збори за участю голови Верховної Ради Володимира Рибака, на якому можуть розглянути питання розпуск нинішнього складу парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217