У четвер, 4 квітня, депутати більшості проведуть збори за участю голови Верховної Ради Володимира Рибака, на яких можуть розглянути питання розпуску нинішнього складу парламенту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Рибак заявив на брифінгу.

«Депутати від більшості, близько 240-250 чоловік, запросили мене на збори, щоб розглянути ситуацію, яка склалася у парламенті. Не знаю, які будуть пропозиції. Може, будуть пропозиції саморозпуститися такому парламенту, може, просити Президента, щоб розпустив його, може, будуть ще якісь варіанти. Я послухаю депутатів... Пройдуть збори, я поінформую про рішення, які будуть прийняті», - запевнив Рибак.

Голова ВР зазначив, що сьогодні вранці спробував ще раз шляхом переговорів з керівниками всіх фракцій і депутатами розблокувати роботу парламенту. «На жаль, сьогодні парламент заблокований, і, як пояснює опозиція, є три причини: перша – вибори у Києві, друга – скасування пенсійної реформи, третя – відставка уряду», - сказав він.

Рибак нагадав, що перші два питання парламент розглянув і не підтримав їх, а що стосується відставки Кабміну, то це питання має бути винесене у п'ятницю на Годину запитань до уряду.

Нагадаємо, 2 квітня народні депутати від фракції «Батьківщина» заблокували президію після того, як Верховна Рада не змогла призначити дату виборів депутатів Київради та київського міського голови на 2 червня.

Вчора, 3 квітня, блокування продовжилося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277